Az oldal jelenleg ZÁRVA van!

Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Köszöntő

Zirc és Környéke Iparosai

 

 

Régóta ismert tény, hogy a település, vagy egy térség fejlődésének egyik fontos meghatározója, ha az adott területen jól és eredményesen tevékenykedő vállalkozások működnek. Napjainkban, amikor a vállalkozónak küzdenie kell a talpon maradásért, mindinkább érezhetővé válik, hogy a települési Önkormányzatok egyik bevételi forrására is egyre kevésbé lehet megbízhatóan alapozni. Ilyenkor nem csak a vállalkozásban, hanem az Önkormányzaton belül is felvetődik a kérdés „Hogyan tovább?”


A „Hogyan tovább?” kérdés kapcsán számtalan alternatívát lehet átgondolni, de mindezek megvalósítása önerőből sokszor szinte megoldhatatlan feladat elé állítja a kis települések vállalkozóit.


Hogy ez esetben mi lehet a megoldás?
Az ami mindig is segített a bajban, az „összefogás”!
Az összefogás, főleg egy szervezeten belüli közös akarat és ehhez a biztatás, egymás segítése, támogatása a fejlődést, a kínálkozó lehetőségek kihasználhatóságát, az előbbre lépést jelentheti minden érintett számára. Ezt a tényt ismerte fel néhány zirci vállalkozó és élesztette fel ismét a hajdani, nagy múlttal rendelkező Zirc- és Környéke Ipartestületet, melynek elsődleges célja, de mottója is lehetne:
„Összefogással, egymás segítésével a jövőért”.


Az utóbbi években szinte nem múlik el nap, mikor ne hallanánk azt a szót, hogy „Pályázat”. Igen, ma talán ez az egyetlen kínálkozó lehetőség arra, hogy egy vállalkozás elképzeléseit megvalósíthassa, napjainkban a talpon maradás alapfeltételéhez a munkához, vagy a munka elvégzéséhez megfelelő eszköz vásárlására előleghez, anyagi támogatáshoz hozzá lehessen jutni. A sikeres pályázat egyre inkább meghatározója lesz az előbbre lépésnek, a fejlődésnek. Az úgymond „lehetőség” mindenki számára biztosított, ugyanakkor az „esély” egy nyertes pályázatra – főleg egyedül – már szinte reménytelen. Összefogással, közösen, egy bejegyzett érdekképviselet nevében benyújtott pályázatoknak viszont sokkal nagyobbak az esélyei, mert több szakma összpontosul egy adott szervezetben, ezáltal kezelhetőbb, pontosabban tervezhetőbb a munka és ezzel a pályázat kiírói is tisztában vannak.


A kis- és középvállalkozások megfelelő működésének másik meghatározó szempontja az időbeni tájékozottság. Mire egy lehetőségről szóló tájékoztatás, egy információ eljut a kis település vállalkozójához, általában már késő, vagy emiatt olyan hátrányba kerül más vállalkozásokkal szemben, hogy esélye sincs a megrendelés megszerzésére.
Soha ne feledjük, hogy egy apró de fontos, időben érkezett információnak is óriási lehet az értéke! Mindezt biztosíthatja tagjainak egy olyan tömörülés, amely a vállalkozások összefogásával a vállalkozókért, a térség fejlődéséért tud a legtöbbet tenni és az újból megalakult Zirc- és Környéke Ipartestület egy ilyen tömörülés lett.


Mint a helyi és környékbeli vállalkozások érdekképviselete, egy lehetőség azok számára, akiknek nincs idejük munka után nézni, akiknek nincs idejük a különböző szabályok változásait nyomon követni és akiknek nincs idejük a saját igazuk, tisztességük megvédésére olyan esetekben, amikor valaki(k)nek a kis- és középvállalkozások ellehetetlenítése a célja.
Itt az ideje, hogy összefogjunk, segítsük egymást, mert - ne feledjük, - a válság még nem múlott el!


Minél többen tagjai egy közösségnek annál nagyobb az összefogás ereje. Most rajtad múlik, hogy segíted-e Zirc- és Környéke Ipartestület elképzeléseit megvalósítani, mert a sodrással szemben a folyó ezen szakaszát csak együtt evezve tudjuk leküzdeni.
Amennyiben szeretnél beszállni a csónakba, csak regisztrálnod kell magad a honlapon.
http://www.zirciipartestulet.hu/
Ugye tájékoztatod az ismerős vállalkozó barátodat is a lehetőségről!

Köszönjük. Hédl József