Az oldal jelenleg ZÁRVA van!

Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Munkalehetőségek

Alkalmi munkavállalás szabályai

Az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatásról szóló 1997. évi LXXIV. tv. több rendelkezéssel kibővült idén augusztus 1-től, amely a munkavállalóknak kedvez.

Alkalmi foglalkoztatás során a munkáltatónak a munkavállalóval naponta kell munkaviszonyt létesítenie, ennek időtartama legfeljebb 5 egymást követő naptári nap, vagy 1 hónapon belül 15 naptári nap lehet, 1 éven belül mindez 90 nap munkaviszonyt jelenthet egy munkáltató esetében, több munkáltatónál ez összesen 120 nap.

Alkalmi munkavégzés csak az alkalmi munkavállalói könyv (AM könyv) birtokában lehetséges. Az AM könyvet a munkavállaló kérésére a lakóhely szerint illetékes megyei munkaügyi központ kirendeltsége ingyenesen állítja ki, amelybe a munkáltató a nap végén közteherjeggyel teljesítheti a járulékok és szja befizetési kötelezettségét. (Postahivatalban kapható különböző címletekben!)

A munkáltatónak nyilvántartást kell vezetni, munkavállalókénti bontásban, amely tartalmazza a munkavállaló adatait, adóazonosító jelét, az AM könyv sorszámát, a lerótt közteherjegy értékét, a nettó kifizetés összegét, és a munkavállaló aláírását.

A közteherjegyről és bizonylatokról szigorú számadást kell vezetnie a munkáltatónak.
A közteherjegy értéke a munkavállalónak kifizetett munkadíj mértékétől függ.

Munkát keresek az alábbi területen.
Munkatársat keresünk az alábbi tevékenységi körben.